(073)130-41-73

Кошик

 
Зачекайте, будь ласка...

Гарячі обіди чи «сухі»?

Щоб визначитися з загальною концепцією обідів спочатку проаналізуйте складність походу. Якщо на другу половину дня заплановано значний відрізок маршруту, або ви подорожуєте у пору року з коротким світловим днем, варто задуматися над економією часу та обрати «сухий» обід.

обед в походе

Зазвичай на такий обід в поході учасники отримують у якості «головної страви» сир, ковбасу, сало чи паштет з хлібом, сухарями чи хлібцями. При цьому бажано робити «мікси», сьогодні – сир з  паштетом, завтра – ковбаса та сало, потім ковбаса з сиром і так далі. Такі набори будуть з’їдатися з більшим апетитом, ніж, скажімо, просто великий шмат ковбаси. Загальна вага «головної страви» має складати 60-90 грам на людину, в залежності від складності походу та апетитів учасників.

Якщо є можливість купувати щось додатково у магазинах (наприклад, у велосипедних чи мото-походах, де цивілізація зустрічається частіше), то помідори чи огірки завжди будуть сприйматися «на ура» і зроблять «сухий» обід не таким вже й сухим. Якщо цивілізація далеко, то радимо взяти до сухих обідів соуси – кетчуп, гірчицю чи майонез.

До обіднього раціону обов’язково треба додати ще щось солодке – шоколад, печиво, вафлі, сухофрукти чи батончики. Норма «солодкого» у середньому варіюється від 30 до 50 грам на людину.

Запити все це у «спартанському» варіанті  обіду можна звичайною водою. Але якщо все ж таки є декілька хвилин і пальник, дуже корисно і приємно випити на обід чай чи компот. Таким чином ми поступово переходимо до розглядання гарячих обідів.

Гарячі обіди теж бувають різними. Найпростіший і найшвидший спосіб зробити гарячий обід в поході – це страви швидкого приготування. Наприклад, борщ, чи гороховий суп можна приготувати за 15 хвилин, просто заливши їх окропом.

борщ зі свининою в поході  суп гороховий швидкого приготування

Це кращий варіант для швидкого та повноцінного обіду – суп миттєвого приготування, хліб та солодке з чаєм. Ви не тільки економите час на приготуванні, а ще й не треба мити казанок від супу, можна одразу кип’ятити чай :)

Ну і якщо ви «маєте час та натхнення», наприклад у спокійному дитячому поході чи на днюванні, ви можете зварити справжній суп з м’ясом чи грибами. Для цього знадобиться трохи більше часу, але смак таких супів не відрізняється від домашніх. Для приготування таких супів зручно використовувати готові набори, які місять всі необхідні інгредієнти – крупу, овочі, м'ясо, зелень та спеції.

набір сушений для приготування борщу  суп овочевий з сочевицею  

Смачних вам обідів!

30/05/2018

Коментувати