(073)130-41-73

Кошик

 
Зачекайте, будь ласка...

Космічне харчування

Набагато сильніше за туристів зацікавлені зменшенням ваги харчових продуктів робітники космічної галузі. Економити доводиться на всьому, бо виведення на орбіту одного кілограма вантажу коштує близько 5 тисяч доларів.

Що ж їдять космонавти?

Багато хто думає, що харчування космонавтів запаковане у тюбики, але ця епоха давно минула, в тюбиках зараз відвантажують тільки соуси та напої. А більшість їжі, що споживають космонавти є сублімованими стравами. Тобто космонавти, як і прогресивні туристи, розводять свою їжу окропом :)  

що їдять космонавти

Окрім основних страв на космічних станціях до цього часу споживають консерви (кам’яний вік! :)), солодощі та порційний хліб. Для кожного космонавта на Землі розробляється раціон харчування та запаковується в спеціальний бокс, розрахований на 16 днів. Але, як і в поході, часто «учасники» не дотримуються «розкладки» - їдять не те, що заплановано, міняються харчами між собою та навіть з космонавтами з інших країн.

Тож , наступного разу, як будете розводити окропом страви від Їжачка, подивіться вгору та відчуйте себе космічним туристом :)

05/11/2018

Коментарі