(073)130-41-73

Кошик

 
Зачекайте, будь ласка...

Що їсти в поході на сніданок?

Рис по-тайськіЗазвичай для сніданку вибирають страви, що дуже швидко засвоюються, так звані швидкі вуглеводи – це перш за все крупи, цукор та фрукти. Саме тому на сніданок дуже доречні солодкі каші –вівсяна, рисова чи пшоняна з сухофруктами та горіхами. Солодкі каші на сніданок гарно сприймаються учасниками, легко перетравлюються, не створюючи відчуття важкості у шлунку,  та дають необхідний запас енергії для активних дій.

Але у більш довготривалих походах досвідчені завгоспи для внесення різноманітності в меню використовують на сніданок також і несолодкі страви. Для сніданку чудово підходять гречана, пшенична крупа та локшина, які можна поєднувати з м’ясом чи сиром.

Треба мати на увазі, що у зимових та високогірних походах деякі учасники втрачають апетит і замість сніданку  віддають перевагу каві з цукеркою. В такому випадку дуже зручно мати сніданки швидкого приготування у індивідуальних упаковках, щоб кожен учасник міг з’їсти свою порцію у зручний момент. 

      вівсяна каша з ананасом та вишнею  каша 7 злаків з кизилом    каша рисова з курагою та горішками

Дуже часто на першу половину дня плануються найскладніші ділянки маршруту, тому дуже важливо не втрачати багато часу та сил на вранішні збори. Каші швидкого приготування дозволяють зробити сніданок за лічені хвилини  - це дуже зручно!

каша рисова з курагою та горішкамиЧерговим треба просто закип’ятити воду, висипати вміст пакетиків у тарілки та залити його окропом. Ще один приємний нюанс – каструля залишається чистою і її не треба мити перед тим, як ставити воду на чай :)

Якщо ви нікуди не поспішаєте та маєте багато часу на приготування сніданку (у дитячих походах чи на днюванні), то можете приготувати смачні оладки. А якщо вам пощастило ще й назбирати ягід,то ви можете зробити справжнє «свято шлунку» у поході.

Навіть якщо ви готували в поході солодку кашу на сніданок, не забудьте запланувати ще щось солодке до чаю. На сніданок має припадати близько 30% від енергетичної цінності денного харчування в поході. 

21/05/2018

Коментувати